First Sunrise at Teluk Ketapang beach





sunrise at teluk ketapang beach wallpaper1600x1050 - First Sunrise at Teluk Ketapang beach




seberang takir picture1600x1050 - A forbidden zone at kampung Seberang Takir






Travel Terengganu photography, Nature pictures, Landscape wallpapers, Cloudscape, Reflection, Sunset photos





Camera used : Sony Alpha 200 DSLR
Software : Photoshop CS3 extended for post-processing
Location : Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia


10 comments:

  1. Terima kasih wahai Orido, segala puji hanya bagi Allah. Eh , jom g shoot gambar ke kuala abang ke, kemaman ke huhu. Lawa sana pantai berbatu, kalau dpt g bagus tuuu :D

    ReplyDelete
  2. klu nk pantai berbatu.. nk yg dkt2.. pegi dlu kat cendering.. situ pon berbatu jgk.. klu xpuas ati lagi.. baru la pegi jelajah belah2 sane.. hehehe.. just my 2cent.. :D kipidap bro.. indah sggh ciptaan Allah..

    ReplyDelete
  3. Woit Orido,

    Saya ingat kan kipidap tu adik bradik karipap.. Lapor pepagi nii...

    Ha'ah. Memang semakin mantap kan bro kita ni?? Alhamdulillah. Hanya ngan sebijik camera Sony tu jer dah bleh menghasilkan karya2 yang memuaskan. Dpat berkongsi keindahan alam ciptaan Allah.

    ReplyDelete
  4. UIkss Orido, macam tau2 je, memang ambe balik dari pantai Pandak tadi nih. Tapi sayang, hari ni x ada sunrise mana, tapi ambe berhujan kat sana tadi, duk belakang tong sampah pn ada jugak tadi, pasal nk elak hujan huhu

    Tapi alhamdulillah, ada jugak pantai berbatu dekat2 sini yer, ada jugak ambe shoot gambar tu walaupn x aad sunrise. Len kali insyaAllah sunrise hehe

    Thanx for that info Orido, memang kamu ni ahlil nujum agaknya, macam tau2 je diaaa , hhmmm :D

    ReplyDelete
  5. Kipidap tu memang adik beradik karipap wahai pemerhati yang budiman. Cuma karipap je yg dah x mengaku sedara :P

    ReplyDelete
  6. Salaam...
    kalau cam tu wahai pemerhati... mari kite sedarakan mereka semula.....
    KARIPAP.. MR FORUMER...KARIPAP!!
    eheh..

    ReplyDelete
  7. SubhanALLAh..indah dan aman langit2 di Malaysia....

    bagaiman agaknya langit di palestine sana???? :(

    ReplyDelete
  8. Hahaha...

    SFR: Boleh lah awak buat part time kat Tesco tu. Jual KARIPAP. Pasti laku dong. Wah kah kah.

    Forumer: Hmmm....Saya tak sabar tunggu hasil dari pantai Pandak. Ololo.. Kesian nya. Sampai duk belakang tong sampah. Takpe lah. Semuga berbaloi semua pengorbanan awak tu. Insya Allah. Hujan tu rahmat kan kan kan?

    ReplyDelete
  9. Mei hwa: Itulah akibatnya kita umat Islam tidak melaksanakan HUDUD, atau HUKUM ALLAH. Nasib umat Islam lain yg menderita dan dizalimi oleh mereka2 yang zalim pun tidak dapat kita bela. Hanya dapat bela dengan MULUT tetapi natijahnya sampai sekarang pun tak nampak kesan apa pun.

    Kerana itu lah saya tidak habis2 menyeru kita semua dari dulu lagi, mari lah kita sama2 berjuang ke arah menegakkan HUKUM ALLAH di muka bumi ini. Bercakap lah dengan sedara mara kita, kenalan2 kita, seru lah semua, jangan duk berMONOLOG DALAMAN sahaja.

    Allah tidak akan ubah nasib kita melainkan kita sndr. Dan hadith pn ada menyatakan kita umat Islam akan berperang sesama sendiri jika tidak melaksanakan HUDUD. Maka marilah kita fikir2kan bersama. Semoga ALLAH memberkati, merahmati dan mengampuni dosa2 kita, dan membantu hamba2Nya ke arah menegakkan HUKUM NYA di muka bumi ini, dan membantu mereka2 yang dizalimi terutamanya di Palestine, Thailand, Iraq, Bosnia, Afghanistan dan sebagainya, amiin :)

    ReplyDelete

Thanx for the comment :)

Powered by Blogger.