3D Landscapes | Animals | Arachnida | Candid shot | Flowers | Insects | Landscapes | Macro | Mushrooms and fungi | Pencil drawing | Photo manipulation | Portraits | Sports | Video

Mini Museum: Banknotes (paper money) | Coins | Stamps |

Air terjun | Bukit | Masjid | Pantai | Pulau | Sawah | Sungai | Tasik
Tips Fotografi



20 My best works of Photo Manipulation landscape so far





The ascent for strategy  --  Pendakian untuk mengatur strategi

All photos are shot and composed by me.  The background canyon is a 3d image , i created using Terragen software.  TQ :)


Waterfalls at the seashore  --  Air terjun di perairan pantai

A photo manipulation. All photos are shot and composed by me.


The rise of peace  --  Kebangkitan keamanan

All photos are shot and composed by me. A 3d building like Taj Mahal i created using 3d studio max 9 a few years ago when i still active making 3d graphics.


The Superbike strikes back  -- Superbike bertindak kembali

Temanya saja-saja petik dari tajuk filem Star Wars - The empire strikes back :D . All photos are shot and composed by me.  The superbike is a 3d model created by me one time ago. 


Don't let your life fettered by mystery -- Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri

All photos are shot and composed by me.  


A buffalo in a fog  --  Kerbau di dalam kabus

Ceritera si kerbau. All photos are shot and composed by me. 


Happy together  --  Bahagia bersama

A photo manipulation. Baiti jannati. Rumahku syurgaku. Happy family. Gambar manipulasi di atas, saya ucapkan terima kasih kepada Mohd Syamsul Nik , isteri serta anaknya Adam kerana menjadi model tanpa gaji.Semoga lain kali jadi model lagi yer  ;)

All photos are shot and composed by me. Campur dengan recycle balik stok gambar-gambar lama . Terima kasih , syukron, thanks :)


Tornadoes attack  --  Angin puting beliung menyerang

A photo manipulation. Four Multiple Vortex Tornadoes strike with two of them forming a heart shape. No lives lost in this scene, because nobody lives here :P. Human is so weak if compared with a big tornado, even though it is only a wind.

All photos are shot, drawn and composed by me. Thanks :)


Live in harmony  --  Hidup dalam harmoni

All photos are shot by me except deers and a horse.


Kaki bola - versi 2

A photo manipulation.  Perkenalkan , Goku tiruan dari team Dragon Ball Z palsu yang sedang menendang bola sampai pecah hancur lebur lumat berkecai berterabur! 

Makan bola tidur bola foto manipulasi bola. Gambar foto manipulasi ini saya bikin untuk beberapa orang remaja yang minat bola di kampung saya ni.  Saya sendiri dari dulu lagi tidak minat bola @ bolasepak.  Model di atas ialah kawan sekampung saya iaitu Sapik @ Anoithai.


All photos are shot and composed by me.  TQ :)



Kaki bola - versi 1

A photo manipulation.  Makan bola tidur bola foto manipulasi bola. Gambar foto manipulasi ini saya bikin untuk beberapa orang remaja yang minat bola di kampung saya ni.  Saya sendiri dari dulu lagi tidak minat bola @ bolasepak. 

Background kawasan gunung berapi mana ntah tu huhu. Jalan di awangan ini pada asalnya saya hanya mahu buat seperti yang masih baru. Tetapi setelah diberikan idea oleh si polan binti si polan, ada bagus nya juga saya buat style lama, kasi lebih dramatik. ;)

All photos are shot and composed by me.  TQ :)



Marilah menuju kejayaan - manipulasi fotoMarilah menuju kejayaan

A photo manipulation.  Masjid yang menjadi background ialah Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz, Shah Alam, Model tu saya sendiri la, sekali-sekala fotografer jadi model. Foto manipulasi ini saya ubahsuai dari foto manipulasi yang sebelum ini iaitu Harmonic serenity yang saya rasakan agak berbolok wok gambar tu :D

All photos are shot and composed by me.  TQ ;)


Reading is a noble practice  --  Membaca adalah amalan yang mulia


A self portrait photo manipulation. PhotoMalaya in the house! This is not Sinar Harian newspaper official ads, but i just snap a photo of it because it is based on what I would do and that's all I have.

It was me who was reading the newspaper in front and practising silat at the back. I also put the scissor in order that allegedly used it to cut the front of the newspaper. Pencil was used as a tool to record what was read.

All photos are shot, drawn and composed by me. Thanks :)


p/s: Inspired from The New Straits Times advertisement.


 
Fly to peace  --  Terbang ke arah keamanan

A photo manipulation. Budak-budak kampung saya menjadi mangsa sebagai model saya. Tidak ketinggalan juga seekor bangau yang katanya mahu pakai songkok dan berpayung sekali.  Burung Bangau pun pandai nak solat, tapi ada manusia yang tak pandai dan tak mahu solat, ih ih ih. Masjid di background adalah Masjid Unisza (Kusza). 

All photos are shot and composed by me. Semua foto di dalam gambar di atas adalah gambar yang saya shoot sendiri. Thanks :)


Motocross thunder - photo manipulation
Motocross thunder  --  Penunggang-penunggang scrambler pada masa guruh

A photo manipulation. Pinjam helmet bro Ariff Romeo untuk dijadikan subject foreground. Tetapi tidak matching juga dengan geng2 scrambler kat background sana, ih ih ih.  Aksi-aksi motocross / scrambler di atas boleh di shoot sebelah Stadium Sultan Mizan , Gong Badak, Kuala Terengganu, Terengganu.  Biasanya mereka mula praktis pada sebelah petang. 

All photos are shot by me.


The tree of love  --  Pohon cinta

A photo manipulation / Foto manipulasi. Montaj ini saya ambil dari gambar yang saya buat untuk sepupu saya.  Dia suruh saya edit gambar orang kahwin dan buat manipulasi gambar. Oleh kerana model pengantin yang dia shoot yang saya letak dalam gambar ni yang asalnya dalam keadaan pandang pada kamera, maka saya tukar lah model itu dengan model pengantin lama yang saya shoot secara suka-suka dan cuba-cuba suatu masa dulu :D


All photos are shot and composed by me. TQ :)


A devout man at night under the moon light  --  Lelaki soleh pada waktu malam di bawah cahaya bulan

A photo manipulation. Thanks to bro Shahrul Mohd and Ariff Romeo for setting CLS (Creative Light System) to this model. And thanks to my cousin's son Mohd Zaim Hassim for being a model :D

Location is in kampung Tok Jembal , Kuala Terengganu, Terengganu.  All photos are shot and composed by me.  TQ :)


Melentur buluh biarlah dari rebung - photo manipulation
Melentur buluh biarlah dari rebung

A moment of a woman teaches a girl to read Quran. With Ray of light (ROL), mist and a cottage. Main location is in kampung Tok Jembal, Kuala Terengganu, Terengganu.  All photos are shot and composed by me.


split ocean photo manipulation

Across the split ocean  --  Merentasi belahan laut

A photo manipulation. This is not a picture of Moses crossing the sea, but this is just a dream :P  A journey of a lone man with his horse across the ocean.  Life is a journey, no matter how hard or easy, life must go on. Be good. Peace and justice for all  .......

All photos are shot, drawn and composed by me. Thanks :)




Continue to Photo manipulation category


Thanx and all the best :)


Composite images, Matte paintings, Landscape Photo manipulation, Digital artwork,  Beach, Flowers, Animals


Photos, images, pictures, graphics and wallpapers







We're all belong to each other and came from same father and mother (Adam and Eve), so peace and justice for all. "O God You do not create this to waste , The Exalted One please protect us from hellfire" Subhanallah ....... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Random Posts