Liquid macro photography - Part 1

refraction water splash macro picture1060x754 - Splash - Refraction of a flower in a water splash



refraction water droplets macro picture1060x754 - Refract us - Refraction of the flowers in a water droplets


refraction water droplets macro picture1060x754 - One more drop


refraction water droplets macro picture1060x754 - One by one



Colourful dews reflecting sunlight with caustic. Shot at kampung Tualang, Kuala Terengganu, in the morning after sunrise [as seen on Flickr]


Continue to Liquid macro photography - Part 2

Nature wallpapers, Refraction pictures, Water droplets photos, Liquid Macro photography, High speed photography, Close up pictures




Camera used : Sony Alpha 200 DSLR , with Sigma 70-300mm f4-5.6 DG Macro Telephoto lense
Location : Kuala Terengganu, Terengganu, Malaysia

9 comments:

  1. hmm.. diam2 ubi ni.. hehehe.. makin lama xjmpe makin mantap.. jumpe jang kat basteng smlm pon dia dok abih2 bunyi.. kemah.. lawo.. comey.. ade blake.. hehehehe.. nk kne g skali lagi ni.. br ni g dok betulan.. heheh..

    ReplyDelete
  2. Salaaam, keh3 camam2. Untukmu anytime ahlan wa sahlan insyaAllah, cuma tu la kalu nk g kabo awal2, atot ambe ada dalam semak ke , dalam paya ke huhu

    kelmarin pok sedara ambe ajok g kuantan, rumah dia kat pantai apa ntah nama, tp lawo dan berbatu la, mujur ambe tengah busy bolok, kalu tidok g doh kelmarin.

    Mari arr Sir, tp tu arr, aku nk mitok mu tolong teman aku g night shot sekali, tp kalu lebih dari seminggu lagi ok gok, pasal aku baru order shutter release cable, pasal aku nk try expose lebih dari 30 saat nanti, kalu bole nk night shot sampai 1 jam exposure ke, biar nampak bintang kat langit nun jadi macam jalur2 tu :D

    ReplyDelete
  3. Salaam,
    Lamak.. Terngangah seh baca dan nak bayangkan cara awak berdua borak2. Yg mane tk faham tu main fahamkan jer lah. Main tembak jerrrrr..

    Betul lah Takumi hait..@ Nasir san. Teman awak ni diam2 ubi kan kan kan? Alhamdulillah semakin matang dan semakin mengujakan hasil2nya.

    Sama2 lah kita berdoa semoga dia berjaya dunia akhirat. Ameen...

    ReplyDelete
  4. hehehe.. sori la en. pemerhati.. tergune base antarebangse plak.. insyaAllah nizam.. kite set mase molek.. sapa kable release mu tu.. sms la spatoh ke aku.. ape barang 1 jam exposure, alang2.. sampai sunrise la.. hahaha.. :p

    ReplyDelete
  5. keh3 bahasa antarabangsa yerr. uissyy nk expose sampai sunrise?? alamat kuar warna putih je la kat skrin kamera tu, x nampak apa pn pasal overbright, lama sangat lense terdedah :P

    insyaAllah nanti aku tepon mu kalu sampai doh cable tu , letok dalam seminggu lagi la kut. tp kalu mu nk mari sini awal pn x apa, kita test buat light trail kat jalanraya jer, cuma kena cari port yg lawo skit, kat mana eh mu rasa?

    ReplyDelete
  6. cadangan aku paling senang atas jejantas ar.. byk kat trg ni.. kat dpn mydin.. kat dpn skoloh2.. dok pon kite g kabak ar mne2 bangunan pon.. cadangan aku je la tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. Itik gembo2.... Moh berdua....
    JANGAN... jangan tak pegiiii!!!
    Owang kampung sume dah tau.....
    Takumi Fujiwara (panjang dan felik ler benor nama tu..).. Jaga Neez tu baik2 tauuuuu.. heee..

    Good luck and all the best to you both. Semuga berjaya nembok gambor yg class2 dan power2..

    ReplyDelete
  8. heheheh.. klu ade pluang, mesti pegi pnye.. :D Takumi Fujiwara tu nama bdk dlm cite katun jepun.. mase mude2 dulu2 minat sgt.. sbb tu pakai nama tu.. nk kne jaga Neez jgk ker..? susah tu.. sedar2 je dah hilang.. heeehehe..

    ReplyDelete
  9. aduh.. jatuh terduduk tengok gambo yang cun nim.. reflaction yer superb.. tone pun lawo.. aish.. tunjuk ajar ku sifu..

    ReplyDelete

Thanx for the comment :)

Powered by Blogger.